דג ביין לבן – התאמת תפריט יין לדג שלכם

מאז ומתמיד היה מקובל לשתות יין לבן או מבעבע לצד ארוחת דגים או פירות ים, מתוך המחשבה שבשר אדום מתאים יותר ליין אדום, בגלל כבדות ודומיננטיות הטעמים, בעוד שיין לבן ודגים הם קלילים יותר. כיום, כל סומלייה טועם יין יעיד כי תפריט יין מגוון יאפשר לסועדים לבחור יינות שונים לצד סוגי דגים למאכל שונים וגם ארוחות בשריות, ללא תלות בצבע היין אלא בשילוב זני ענבים השונים אשר מעניקים ליינות טעמים שונים. כמו כן, כשמדובר בארוחות דגים שונים, ישנם מתכונים מופלאים אשר כוללים את תיבול הדג ביין, כמו מתכון של דג ביין לבן, למשל.

סוגי דגים ומאכלים שונים

כאשר אנחנו בוחרים בסוגי דגים למאכל בליווי תפריט יין, אנחנו מסתכלים על סוג הדג, מידת השומניות שלו והאינטנסיביות שלו בטעם, כמו גם שיטת ההכנה של המנה, בכדי להתאים לה את היין הטוב ביותר.

חשוב לדעת כי עם השנים, נכנסו למטבח הישראלי יותר ויותר טעמים עקב קיבוץ הגלויות המגוון שבארצנו, בין אם מדובר במטבח מזרח אירופאי, אפריקאי, אסייתי, אתני ועוד, מה שמוביל למתכונים בטעמים לא שגרתיים ומרתקים. כך גם טעמי היינות המשתנים וההתאמה המושלמת לכל מנה.

כאשר מדובר באוכל  אתני יותר, לרוב הטעמים מאופיינים בחריפות ומליחות רבה, לדוגמא מנה של דג טונה חריף. מנות בסגנון יתאימו לרוב ליינות מתקתקים אשר יאזנו את הטעמים הדומיננטיים והחריפים של המנה. דג טונה מאופיין במרקם די בשרי ועבה שדומה לבשר ולכן יתאים לו יין אדום, חצי יבש ומתוק.
לעומת זאת, כאשר מדובר בטעם מלוח, יינות לבנים או גם דג ביין לבן כמעט מכל זן או לחילופין סאקה יתלבשו בול בטעם.

סוגי דגים למאכל בליווי תפריט יין מגוון

כאמור, דגים כמו טונה יתאימו למאכל בליווי של יין אדום וקליל, בדיוק כמו בשר אדום, זנים כמו מרלו מיושן משנים מוקדמות או גם פינו נואר. אם הטונה צלויה על האש ומלווה ברוטב פלפלים חריפים, גם יינות אדומים ארומטיים וכבדים יתאימו למנה. דג ביין לבן יכול להיות כמעט כל דג לבן שעשוי ברוב יין לבן מזני ענבים שונים. דג ביין לבן מתאים בעיקר לאניני טעם שאוהבים תיבול ארומטי וייחודי.

דגים לבנים או פירות ים

מאכלים אלו מאופיינים בטעמים עדינים נורא, לדוגמא דג סול. לכן כשמדובר במאכלים עדינים אשר מאודים,  מבושלים במים או הרתחה עדינה, ומלווים ברטבים לימוניים ועדינים, להם יתאימו יינות לבנים מזנים שונים.

  • סוביניון בלאו יתאים לרוטב לדגים שעשוי מטעמים לימוניים שמנוניים ועשביים. כמו כן גם למתכון דג ביין לבן.
  • פינו גריג׳יו או פינו גרי יתאים בעיקר לפירות ים בסגנון אסייתי.
  • ריזלינג יתאים למנות קלילות או מעושנות

רטבים שמנוניים לדגים

רטבים אלו לרוב מבוססים חמאה ומשתלבים מעולה עם יינות מזן שרדונה מיושנים בחביות, כמו גם יינות מזנים פינו נואר או מרלו.

כשמדובר ברוטב שמנוני ועשיר כמו עגבניות, כדאי לשתות לצד המנה יינות מזן סוביניון בלאן, או לצאת מהקופסא של תפריט יין וללגום מבירה עשירה וטרייה מהחבית.

ביקור ביקב לאוהבי יין ומתעניינים בתפריט יין או גילוי של מתכונים מרתקים בשילוב עם סוגי דגים למאכל, כמו לדוגמא דג ביין לבן- בביקור תוכלו לגלות אינסוף של מתכונים ואפשרויות לכל טועם יין וכל חובב אוכל מושבע ודגים בפרט.

לסיכום

כאמור, מקובל לשייך יין אדום לבשר, בעוד שיין לבן לדגים, אך המסורת הזו לאט לאט יוצאת בהחלט מהאופנה ואנשים חובבי אוכל נפתחים לעוד ועוד טעמים מרתקים ומעניינים. אז בתיאבון!

רוצים לטעום מגוון של יינות פרימיום מובחרים? להכיר את זני ענבים שישדרגו לכם את הארוחות המשפחתיות? ביקב שלנו מתקיימים סדנאות קוליניריה וסיורים בכרם – הנאה מובטחת!

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
30.06.2022
סדנאות קולינריה עם טעם של עוד

המשך קריאה
09.06.2022
חתונה ביקב - לשבור את הכוס במקום הנכון

המשך קריאה
26.12.2021
יום הולדת ביקב – עם הרבה יין ישראלי משובח

בכל שנה אנחנו חוגגים יום הולדת, ובכל שנה אנחנו מחפשים רעיון מקורי חדש כיצד לחגוג עם המשפחה ועם החברים. יום הולדת ביקב כבר חגגתם? אם לא, מצפה לכם חוויה טעימה, רומנטית וקבוצתית מהנה במיוחד – עם סיורי יין ביקבים האיכותיים של הצפון. מאמר חגיגי במיוחד.

המשך קריאה
05.12.2021
רעיונות ומקומות עבור פיקניק בצפון

כשאתם מטיילים בצפון הירוק והמדהים של ישראל, ולמרות שיש מסעדות מדהימות באיזור זה – הכי כיף לעשות פיקניק בשטח עם ארוחה מפנקת שבאה איתכם לטיול עצמו. על האש, יין ורומנטיקה נמצאים על הפרק, עם שלל מקומות לפיקניק בצפון. זהירות, מאמר טעים ונעים לפניכם!

המשך קריאה
!בואו לבקר אותנו ביקב