מחפשים יין מומלץ? התשובה בפנים

יין אדום הוא אחד מהמשקאות הטעימים והנעימים ביותר לשתייה אם יודעים לבחור נכון את היין שלנו. היין יכול להתאים לארוחת השבת, לחגים, לחגיגות, לערבים רומנטיים ואפילו סתם עבור מי שרוצה כוס יין טוב בסופו של יום מתיש. יש כמה נקודות מפתח שכדאי להכיר בנוגע לייצור וטיפול ביין ובחירת סוג היין שאנו שותים שיכול להשפיע על איכות הלגימה הסופית שלנו. בסופו של דבר כל יקב ימליץ לכם על היין שלו אולם מה שבדרך כלל מאפיין יין טוב וטעים יהיה היכולת לשתות אותו בצורה נעימה, נינוחה, קלילה ואף ליהנות מטעם מתקתק, פירותי, זאת לצד החמיצות המעודנת של האלכוהול. 

האם יין יקר או בהכרח יין טוב ולהיפך?

יינות יקרים בדרך כלל יהיו יינות משובחים. משובחים באופן הענבים שנבחרו וגודלו להכנתם, באופן ההכנה של היין, ההתססה שלו וככל הנראה גם יין שעבר יותר זמן יישון בחביות לפני שעבר לבקבוקים ולנקודות המכירה. היין ייחשב למשובח ויוקרתי יותר אולם לגבי טעם זה לגמרי תלוי באדם בצורה אינדיבידואלית ובטעמו האישי. גם מהצד השני – יש יינות מסדרה מוזלת של 30 עד 100 ₪ לבקבוק שבהחלט יכולים להיות יינות נהדרים וטעימים. לרוב יהיו אלה יינות חצי יבשים שלא עברו תהליך יישון בחביות אך כאלה שבתהליך ההתססה שלהם ההליך אינו ספג לגמרי את כל הסוכרים מהפירות. 

יין טוב יהיה מזן טוב של ענבים:

אחד הפרמטרים החשובים ביותר לבחירת יין הוא סוג הענבים שמהם משתמשים להכנת היין. בדרך כלל זה יהיה רשום במדבקה שעל הבקבוק אולם אם לא ניתן לקרוא על המותג באינטרנט בדרך כלל ולגלות את סוג הענבים שמהם מכינים את היינות. הסיבה לכך שכדאי לדעת את זן הענבים מהם מכינים את היין היא כי לא כל הענבים יכולים לעבור תהליך של התססה. זנים כמו קברנה סוביניון, שיראז, שרדונה ועוד כמה סוגים מסוימים כן בעלי תכונות מיוחדות שיכולות לאפשר לענבים לעבור תהליך של התססה. בתהליך זה הסוכר נאכל מפירות הענבים ומופק האלכוהול. ביינות אדומים הצבע והטעם מגיעים גם מהקליפה של הענבים. כדאי לדעת שההבדל העיקרי בין יין יבש לחצי יבש הוא בזמן ההתססה של היין והאם נשארו בו סוכרים או שהוצאו ממנו לגמרי.

לסיכום; יין טוב הוא יין שכיף ונעים לשתות, קליל, בעל מתיקות מעודנת וכזה שיעשה לנו הרגשה טובה. במידה הנכונה הוא יכול לעשות לנו שמח בלב ולהעלות חיוך על פנינו. איכות היין תימדד מזן הענבים, מאופן ההכנה ואפילו ממקום הגידול של הענבים והסביבה היכולים להשפיע על איכות היין וטעמו.

קרא עוד על יין אדום מומלץ כאן

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
07.10.2020
השילוב המנצח - יקב גבינות ויין

המשך קריאה
07.10.2020
ביקור ביקב עם ארוחת בוקר

המשך קריאה
01.10.2020
חוויה לכל המשפחה בביקור ביקב בצפון עם ארוחת בוקר

המשך קריאה
24.09.2020
יום גיבוש בצפון

המשך קריאה
!בואו לבקר אותנו ביקב