גבינות טעימות ומה שמסביב להן

אירוח עם גבינות ויין מתאים לערב רומנטי, משפחתי, חברי וגם לאירוח עסקי. קל מאוד להרשים את האורחים עם פלטת גבינות יוקרתית ועשירה. בפחות מחצי שעה של עבודה תצליחו לערוך שולחן אירוח למופת. גבינות טעימות כולם אוהבים ואלו שעדיין לא מכירים את הגבינות שבחרתם ייגלו עולם חדש של טעמים. את הארוחה נלווה עם יין, לחמים טובים, פירות וירקות. התאמה נכונה בין יין לבין גבינות ופירות מבליטה את הטעמים הייחודיים שבכל אחד מהם.

איפה אפשר למצוא גבינות טעימות במיוחד?

כל רשתות המזון מציגות בגאווה מקררים עמוסים בגבינות ושאר מוצרי חלב. גבינות טעימות תמצאו גם באותן רשתות וגם במעדניות גורמה שמתמחות בגבינות. ערבי טעימות יין וגבינות הם הזדמנות להכיר טעמים חדשים וללמוד איך מתאימים את היין הנכון לכל גבינה. אם מעולם לא אירחתם אצלכם בבית ערב טעימות גבינה ואתם מעוניינים לעשות זאת – כדאי תחילה להשתתף באירוע טעימות יין וגבינות שמתקיים ביקב או מסעדה טובה.

שילוב קסום בין יין לגבינה

גבינות טעימות ועשירות בטעמים עמוקים מדגישות את הטעמים המשובח של היין. רוב היקבים שמציעים סיורים עם טעימות יין משלימים את החוויה עם פלטות של גבינות. שימו לב שקיימת היום גם אופציה לגבינות טבעוניות בחלק מהיקבים. השילוב הנכון בין העפיצות של היין לבין השומניות שיש בגבינה יוצר איזון טעמים מופלא.  כדאי לנצל את הסיור ביקב בכדי ללמוד אלו גבינות כשאי לשלב עם כל יין.

התאמה נכונה היא זו שתצליח לעורר טעמים נכונים ותהפוך את האירוח שלכם למוצלח במיוחד. גבינות טעימות מאוד שיש להן טעם אגרסיבי פחות מתאימות לערבי טעימת יין וגבינה היות וטעמן העז מאפיל על היין. שילוב נכון יהיה גבינות מיושנות עם יין מיושן (כדאי אדום). יין לבן משתלב נכון עם גבינות עדינות יותר כמו מוצרלה. יין סוביניון בלאן מומלץ להגשה יחד עם גבינות טעימות עם מליחות גבוהה או חמיצות גבוהה. שרדונה תגישו עם גבינת צ'דר או גבינות גאודה במבחר טעמים.

איך מרכיבים את השולחן?

ערב טעימת גבינות ויין נהוג לארח במתכונת של מזנון חופשי. אתם מסדרים את הגבינה על השולחן וכל אורח מרכיב לעצמו את המנה. יש שנוהגים לשבת סביב השולחן ולטעום יחד את הגבינות. אם אתם מעוניינים להפוך את הגבינות למוטיב מרכזי באירוח כדאי לתאם ישיבה משותפת של כל האורחים סביב השולחן וללוות אותה בהסברים על הגבינות השונות והמלצות על שילובים נכונים.

עוגות גבינה טעימות הן סיום נהדר לערב. ההמלצה היא על פאי גבינה עם טעמים עדינים. הגישו את הפאי יחד עם פירות טריים ותהיה לכם מנת קינוח מושלמת. בעוד גבינות כחולות או חריפות לא כולם אוהבים, עוגת גבינה טובה תמיד מתקבלת בברכה. אל תשכחו להכין את הפאי מראש היות ועוגות גבינה זקוקות לזמן למטרת קירור והתייצבות. רוב עוגות הגבינה הופכות טעימות יותר אחרי 24 שעות במקרר.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
11.07.2021
תכנון מוצלח של טיול משפחתי בצפון הכולל סיור יקבים

המשך קריאה
27.06.2021
יין ואוכל - כללי זהב לשילוב מושלם

המשך קריאה
27.06.2021
אטרקציות בצפון לקבוצות לגיבוש ויום כיף

המשך קריאה
23.05.2021
יום גיבוש לחברות

המשך קריאה
!בואו לבקר אותנו ביקב