יין ואוכל – כללי זהב לשילוב מושלם

בעבר, נהגנו לאכול דגים בליווי יין לבן ובשר בליווי יין אדום. אלו היו הכללים הקלאסיים של עולם הגסטרונומיה להתאמה מושלמת של האוכל ליין, אבל בשנים האחרונות ניתן לראות שינוי משמעותי, שכן האוכל שלנו הפך להרבה יותר מגוון. בהתאם גם מלאכת התאמת היין, הפכה גם היא ליותר מורכבת.

נשמח לשתף אתכם במספר כללי אצבע שכדאי שתכירו וכמו כן צירופים קלאסיים שמומלץ להתייחס אליהם. מוכנים? אנחנו מתחילים!

התאמה בין צבעים

הרי זה ידוע שאוכל לבן מתאים עם יין לבן ואוכל אדום מתאים עם יין אדום, אבל כאן חשוב לזכור דבר חשוב והוא חוזק הטעמים של המנה או המנות. לדוגמה, אם מדובר על מנות של פסטה, אז מומלץ לשלב אותן עם יין לבן ואם מדובר מנה כמו בשר צלוי, אז סוג היין שיתאים לה הוא יין אדום ומה לגבי מנות בשר עגל שצבע הבשר שלהן הוא ורדרד? למנות כאלה אפשר להתאים יין רוזה או יין לבן.

סדר היין בארוחה

אם הוזמנתם לארוחה שמגישים בה מספר סוגים של יינות, אז כנראה שיהיה גם אוכל ליד. יין ואוכל הולכים טוב ביחד כשהסדר ההגשה נכון ולכן מומלץ להתחיל קודם ביין עדין ולאחר מכן ביין חזק. היין העדין ישתלב נפלא עם המנות הראשונות ואילו היין החזק יותר, ישתלב נפלא עם מנות נלוות ועיקריות שיהיו בשרניות או שומניות יותר.

צירופים בעייתיים – יין ואוכל

אתם לא רוצים למצוא את עצמכם במצב שהמנות שאתם אוכלים ישתלטו על טעם היין וגם לא ההיפך.
על כן, ריכזנו עבורכם רשימה של מאכלים שמומלץ לא לשלב עם יין והם:

-זיתים

-אוכל עם רמת מליחות גבוהה

-אוכל חריף

-אוכל מתוק

-אוכל חמוץ

שילובים מומלצים – יין ואוכל

רשימה של מאכלים שמומלץ מאוד לשלב עם יין:

-דגים עדינים

-בשרים צלויים

-בשרים על האש

-פטה כבד אווז

-גבינות טעימות

-ועוד…

טיפים לבחירת יין לארוחה

-לפני הכל, זכרו שבקבוק יין של 750 מ"ל יספיק ל-6 כוסות יין. על כן, חשבו כמה בקבוקי יין תצטרכו לרכוש, במידה ואתם מזמינים אורחים.

-אל תרכשו רק סוג אחד של יין לארוחה. מומלץ לקנות גם יין לבן וגם יין אדום. כך תוכלו להגדיל את המבחר של היינות שילוו את הארוחה.

– יין ואוכל הם שילוב מנצח בכל אירוע חברתי.

-יין אפשר לרכוש ברשתות השיווק, אך לא רק. כשמדובר ביין איכותי ניתן להגיע לסיור ביקב ולטעום מהיין המעולה ביקב אדיר.

-תוכלו לבצע רכישה בחנויות המתמחות במכירת אלכוהול ובאתרי אינטרנט.

-יין שותים בכוסות המיועדות לכך, כלומר גביעי יין. כך אפשר עוד יותר להעצים את חווית השתייה.

-יינות לבנים ויינות מבעבעים יש לצנן מספר שעות לפני הארוחה.

-יינות אדומים יש לשתות בטמפרטורה של 18 עד 20 מעלות.

-אם אין לכם מקרר יין, שמרו את בקבוק היין בארון חשוך.

-פתחתם יין? יש לצרוך אותו עוד שלושה ימים מהיום הראשון שפתחתם אותו. לאחר שלושה ימים,
מומלץ לבשל עם היין.

המאמר באדיבות מבשלים חוויה המפעילים מגוון סדנאות בישול לקהל הרחב

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
11.07.2021
תכנון מוצלח של טיול משפחתי בצפון הכולל סיור יקבים

המשך קריאה
27.06.2021
גבינות טעימות ומה שמסביב להן

המשך קריאה
27.06.2021
אטרקציות בצפון לקבוצות לגיבוש ויום כיף

המשך קריאה
23.05.2021
יום גיבוש לחברות

המשך קריאה
!בואו לבקר אותנו ביקב