3 מיתוסים על יין אדום שחייבים לנפץ

כולנו מכירים את האמרה, יין משתבח עם השנים. רבים לקחו את האמרה הזו כדי לתת מחמאות לאחרים כמו "את כמו יין, משתבחת עם השנים". כוונת המחמיא בהחלט טובה אך הוא כנראה לא יודע, שיינות אדומים רבים כלל לא משתבחים עם השנים ואם נשמור אתם בביתנו, גם אם התנאים האופטימליים ביותר ליין מעבר לזמן המתאים לו, הוא יתיישן במובן הלא טוב ובעצם יתקלקל.

אז מה הם 3 המיתוסים על יין אדום מומלץ לנפץ?

יין אדום משתבח עם השנים.

המיתוס הנפוץ ביותר הוא שכל יין אדום מומלץ לשמור לאורך שנים, הערך של היין עולה, טעמו מתחזק ככל שהוא שוהה בבקבוק וכך מתעצם. המיתוס הזה בהחלט לא נכון ב 100% מהמקרים משום שמרבית היינות האדומים המיוצרים בארץ ובעולם בכלל הם יינות שולחניים. הכוונה ביינות שולחניים היא שהם מוכנים לשתייה ופשוט לשים על השולחן. במרבית המקרים יין אדום מומלץ לשמור עד  3-4 שנים מרגע הביקבוק. אם רכשתם בקבוק ואינכם יודעים מתי לפתוח אותו, אתם יכולים להתייעץ עם מומחים או להשתתף בטעימות יין המציעות טעימה מאותו יין שאתם רכשתם בעל נתונים זהים.

פקק השעם טוב יותר ליין אדום מפקקים אחרים

לא ברור מאיפה קיבל פקק השעם את המיתוס שהוא הטוב ביותר עבור סגירת בקבוקי היין האדומים. אנשים לפעמים שוללים יינות אדומים מומלצים ביותר בגלל שאין להם פקק שעם בראש הבקבוק וזו טעות שכן הפקק אינו גורע מאיכות היין. התיישנות היין אינו תלוי בפקק אלא בסוג היין ולכן כדאי שתדעו כי אתם יכולים לרכוש יין אדום מומלץ להתיישנות בביתכם שאינו בעל פקק שעם ועדין תקבלו יין מעולה בעוד מספר שנים.

יינות אדומים מומלצים רק לארוחות בשריות

רבים משלבים יין אדום עם הארוחה הבשרית שהם מבשלים, זה יכול להיות צלעות על הגריל או זה יכול להיות תבשיל קדרה. ההנחה הרווחת היא שרק עם בשר אדום יין אדום מומלץ לשילוב, זו הנחה שגויה לגמרי שכן ישנן סוגי גבינות רבות שדווקא ישתלבו עם יין אדום הרבה יותר טוב מאשר עם יין לבן. אפשרויות שילוב ארוחה ויין אדום מומלץ או יין לבן מומלץ לבחון לפי הטעם ולא לפי "חוקים" לא כתובים.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
12.05.2020
הכירו, יקב בוטיק בצפון

המשך קריאה
30.03.2020
אטרקציות בצפון הארץ

המשך קריאה
25.03.2020
יקב בצפון מרכז מבקרים

המשך קריאה
25.03.2020
אטרקציות בצפון לקבוצות

המשך קריאה
!בואו לבקר אותנו ביקב